isolerende verf

Isolerende Verf: hoeveel verschil kan het maken?

Als wanden of plafonds niet voorzien zijn van isolerende verf, dan loop je risico op onaangename vlekken of vegen. Verschillende elementen kunnen ervoor zorgen dat alles er minder mooi uit gaat zien. Denk hierbij aan rook van open haarden, sigaretten of brandende kaarsen. Deze laten bruingele vlekken van nicotine of roet achter of zorgen in het ergste geval voor brandschade. Met normale muurverf krijg je deze vlekken nauwelijks weg. Ze blijven namelijk doorschemeren, zodra je er overheen verft. Een goede isolerende verf maakt werkelijk het verschil. Je rekent hiermee af met lelijke vlekken op muren of plafonds. Deze komen er weer als nieuw uit te zien en bovendien hoef je niet bang te zijn dat de vlekken opnieuw ontstaan. Veel problemen zijn zo te verhelpen en te voorkomen. Daarnaast draagt isolerende verf bij aan het verlagen van energiekosten, door verduurzaming van plafonds en muren. Voordelen die isolerende verf zeker een overweging waard maken.

Vlekken overschilderen met isolerende verf

Het kan zijn dat je een nieuwe woning betrekt, waarvan de muren en plafonds onder vlekken zitten. Zeker als de vorige bewoner flink heeft gerookt of kaarsen heeft gebrand, kan dit aanslag hebben achtergelaten. Het kan dan een heel gedoe zijn om dit weer schoon te krijgen en het kan overkomen als een onmogelijk karwei. Misschien heb je al geprobeerd om de vlekken schoon te krijgen en ben je er zelfs al met een laag verf overheen gegaan en wordt duidelijk dat het onbegonnen werk is. Met de juiste middelen en isolerende verf zal het echter een stuk sneller en gemakkelijker verlopen. Om de muur of het plafond weer fris en vlekkeloos te krijgen, heb je een goede voorbereiding nodig. Kies de benodigde producten om de vlekken te bestrijden. Zo krijg je weer hoop op een goede uitkomst en zul je werkelijk in staat zijn om de vlekken voor eens en altijd te verwijderen.

isolerende verfVoorbereiden op isolerende verf

Voordat je de isolerende verf zelf aanbrengt, is het nodig om de ondergrond zo schoon en vetvrij mogelijk te krijgen. De beste resultaten zijn dan te behalen. Nicotine of rookaanslag is vettig, waardoor de muur of het plafond eerst grondig moet worden ontvet. Ook is het belangrijk om dit zorgvuldig te laten drogen en bij roetvlekken mag er geen roet meer vanaf komen. Zo wordt de verf niet gemengd met vocht of roet en behaal je de beste resultaten. Gebruik een goede ontvetter, kwasten en afplaktape en je kunt beginnen met verven. Een goede voorbereiding kan vervelend overkomen, maar is onmisbaar voor een goede uitkomst. Optimale effecten met isolerende verf zijn te behalen als de ondergrond helemaal schoon is en ontdaan van loskomend vet of vuil. Zodra alles schoon en droog is, kan de wand verder worden behandeld en zul je snel ontdekken hoe effectief isolerende verf is bij vlekken op muren of plafonds.

Werking van isolerende verf

Isolerende verf zorgt ervoor dat bestaande vlekken gemakkelijker kunnen worden bedekt. Daarnaast zorgt het ervoor dat vocht of vuil niet meer door de muur heen kunnen. De isolerende verf sluit deze lagen af, waardoor muren langer mooi blijven en nare vlekken minder snel zichtbaar worden. Je muren worden beschermd tegen invloeden als rook door nicotine, kaarsen of open haard, waardoor je geen bruingele cirkels of vlekken krijgt. Het oppervlak wordt beschermd met een isolerende laag, waardoor vlekken geen kans meer krijgen. Met goede isolerende verf kun je de isolatiewaarde van je woning verhogen. Met weinig kosten reguleer je zo de binnentemperatuur, waardoor het in de zomer koel blijft en in de winter aangenaam warm. Een laag isolerende verf staat niet alleen heel mooi, het biedt ook een prettige besparing op de energierekening. Er zijn zeker verschillen te bemerken met gewone verf, waardoor het loont om je te verdiepen in isolerende verf.

Thermische isolatie met isolerende verf

Isolerende verf helpt de warmteoverdracht te verminderen. Microscopische keramische bolletjes in deze verf vormen een stralingswarmtebarrière, zodra dit gemengd wordt met gewone verf. Hierdoor wordt de warmteoverdracht vertraagd en zelfs in hoge mate gestopt. Dit heeft tot effect dat de warmte die in de kamer is opgebouwd, niet zal ontsnappen door het plafond of muren. De warmte wordt door de isolerende verf namelijk opnieuw terug de kamer in geleid. Het zal hierdoor minder lang duren voordat de kamers in je woning zijn opgewarmd en bovendien hoeft de ketel dus minder lang op hoge stand staan te loeien. Uiteindelijk helpt het gebruik van isolerende verf zo voor een verlaging op jaarlijkse energiekosten. Zowel voor het bestrijden als voorkomen van vlekken en het verduurzamen van de woning voor besparing op energiekosten, is isolerende verf een praktische en lucratieve investering voor het behandelen van muren of plafonds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.