isoleren met resolschuim

Isoleren met PF (phenolformaldehyde) of Resolschuim

Oorsprong

Resolhardschuim is gebaseerd op resolhars. Resolhardschuim wordt geproduceerd door resolhars, een katalysator en een milieu-vriendelijk blaasmiddel tegelijk bij elkaar te voegen. De celstructuur in het hars ontstaat onder invloed van warmte die optreedt tijdens de scheikundige reactie. Hierdoor wordt het blaasmiddel ingesloten en ontstaat er een vaste, zeer fijne celstructuur die 100% gesloten is. Deze celstructuur is veel fijner dan die van PUR en PIR en geeft een betere thermische stabiliteit en brandweerstand.

Tijdens de productie van resolschuim wordt gebruik gemaakt van diverse chemische stoffen, waaronder fenol, ureum en fenolformaldehyde.

Uitvoeringen

Meestal wordt PF geleverd in plaatvorm.

Toepassingen PF-isolatie

Wordt door zijn hoge drukvastheid toegepast op betonnen, stalen of houten daken waar hoge eisen worden gesteld aan thermische isolatie, begaanbaarheid, brandveiligheid en duurzaamheid. Wordt eveneens gebruikt in spouwmuren omwille van de zeer lage lambda waarde en dus een betere isolerende waarde met een kleinere dikte.

Gezondheids- en milieueigenschappen phenolformaldehyde

Niet echt de meest milieuvriendelijke toepassing gezien de benodigde chemische stoffen tijdens het productieproces. Maar van alle kunststofplaten is dit wel de minst milieubelastende. Volgens de Nederlandse NIBE heeft dit klasse 2a toegewezen gekregen (een zeer goede klassering voor een niet-natuurlijk product).

Isolatie-eigenschappen resolschuim

  • Lambda waarde: 0.021 W/mK of 0.022 W/mK
  • Warmteopslagcapaciteit c: – J/kgK
  • Volumemassa: 40 kg/m³
  • Diffusieweerstand: 35
  • Brandklasse: B s1 d0

Merken en richtprijzen phenolformaldehyde isolatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.