Radiatorfolie en leidingisolatie

Wellicht de eenvoudigste en goedkoopste energiebesparende maatregelen: isoleer de achterzijde van de radiators die tegen de buitenmuren staan en isoleer de leidingen van de verwarming en het sanitair warm water.

radiator isolatieRadiatorfolie

Deze folie heeft de unieke eigenschap dat het zijn warmte nauwelijks kan uitstralen. Aangebracht achterop de radiator doet het zeer effectief en onzichtbaar zijn energiebesparend werk en zorgt ervoor dat de straling naar de muur met 96% gereduceerd wordt. Dit nieuwe concept is daarmee ook zeer geschikt voor openbare gebouwen, zoals scholen, kantoren, gemeentehuizen ed.

De stralingswarmte van de radiator gaat dus niet meer verloren naar de muur, maar blijft in de ruimte en levert dus een grote besparing op. Bovendien is deze folie zeer gemakkelijk te plaatsen en volkomen onzichtbaar vermits hij tegen de radiator plakt.

Leidingisolatie

Het resultaat van je leidingen goed te isoleren is groot: het warm water dat dient om de radiatoren warm te maken en je kraan warm water te doen geven zal onderweg niet afkoelen. In onverwarmde ruimten in je woning (denk aan stookplaats, garage, kruipkelder of zolder) MOET je de leidingen goed isoleren om geen warmteverliezen te krijgen en geen onnodige energie te verspillen.

Leidingisolatie is verkrijgbaar in verschillende dikten en soorten.