Isoleren met glaswol

Isoleren met glaswol

Oorsprong

Glaswol bestaat hoofdzakelijk uit gerecycleerde glasscherven, aangevuld met zuiver zand. Tijdens het productieproces wordt het vervezeld.

Uitvoeringen

De glaswol isolatie wordt geleverd in zowel dekens als platen en is eenvoudig te plaatsen door de doe-het-zelver. Door de sterke vezels hebben de isolatie platen een goede stijfheid. Oneffenheden worden eenvoudig opgevangen. De platen sluiten onderling optimaal aan door de in elkaar grijpende vezels. Een aantal types is uitgevoerd met een aluminium coating die fungeert als dampscherm aan de binnenkant van de woning.

Toepassingen glaswolisolatie

Wordt gebruikt als thermische en akoestische isolatie van hellende daken, onder planken vloeren, in plafonds en binnenmuren en in de spouw. Er dient over gewaakt te worden dat de isolatie niet vochtig wordt: in natte vorm is dit materiaal zeer snel zijn isolerende waarde kwijt.

Gezondheids- en milieueigenschappen isoleren met glaswol

De minerale vezels komen vrij tijdens het plaatsen van de isolatie. Vooral tijdens het zagen of snijden ervan komen heel wat vezels vrij in de lucht. Deze vezels kunnen irritatie en ontsteking van de huid, de ogen en luchtwegen veroorzaken. Handschoenen en een stofbril en -masker zijn dus noodzakelijk. Werken in vochtige en warme omstandigheden verhoogt de irritatie zodat Uw zolder isoleren met dit materiaal in de zomer geen pretje is. Minerale vezels worden aan elkaar gebonden met kunstharsen die soms formaldehyde bevatten. Deze kunnen allergische reacties opwekken bij gevoelige personen. Bij renovatie kan de glaswol terug gerecycleerd worden en herbruikt voor de productie van nieuw materiaal. Gezien de irriterende en ontstekende mogelijke bijwerkingen van dit product verkiezen wij de ecologische materialen waar mogelijk in de constructie.

Isolatie-eigenschappen van glaswol

  • Lambda waarde: 0.032 – 0.040 W/mK
  • Warmteopslagcapaciteit c: 800 J/kgK
  • Volumamassa: 25 kg/m³
  • Diffusieweerstand: 1
  • Brandklasse: A2, S1, d0

Merken glaswol isolatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.