Kenmerken isolatiematerialen

Ecologische Isolatiematerialen

*Vlaswol

* Hennep

* Schapenwol

* Papiervlokken

* Houtvezels

* Kurk

* Stro

 

Anorganische Isolatiematerialen

* Glaswol

* Rotswol

* Cellenglas

* Andere Materialen

 

Kunststof Isolatiematerialen

* PIR (polyisocyanuraat)

* PUR (polyurethaan)

* XPS (geextrudeerd polystyreen)

* EPS (geexpandeerd polystyreen)

* PF (phenolformaldehyde)

 

Radiatorfolie en leidingisolatie

 

 

 

 

 

 

Hoe gaan we onze woning isoleren?

De iisolatieschemasolatie in de woning moet rondom rond doorlopen. Dat wil zeggen dat daken, muren, ramen en vloeren een doorlopende isolatie moeten hebben. Dit wil zeggen dat overal de isolatiematerialen aaneensluitend zijn aangebracht.

Het schema hiernaast laat zien wat hiermee bedoeld wordt. De foto hieronder laat zien hoe het niet moet gebeuren.

koudebrug1

 

 

 

 

 

Bij nieuwbouw is dat iets eenvoudiger te realiseren dan bij verbouwingen: er is bv. geen spouw aanwezig of ze zit vol met mortelresten en andere rommel, geen kruipkelder of kelder, ...In de meeste van deze gevallen kunnen we toch een creatieve oplossing vinden, maar dit vraagt een deskundig advies na een onderzoek ter plaatse. Bij ons bent U op de juiste plaats voor dit soort onafhankelijk en deskundig advies. Maak een afspraak via mail of ons contactformulier.

Het goed isoleren van elk schildeel vraagt een andere benadering of andere materialen. Daarom gaan we voor elk van de verschillende delen van de woning apart bekijken hoe we dit moeten aanpakken:

* Het hellend dak

* Het platte dak

* De muren

* De zoldervloer

* De vloer

P Geens Consult bvba zal als adviesbureau U kunnen bijstaan bij Uw isolatieproject. Wij komen bij U langs, meten alles op en maken een dossier op voor Uw project. We adviseren U bij de keuze van materialen (plus alle bijkomende materialen zoals damprem, bevestigingspluggen ed) rekening houdende met de situatie ter plaatse en de subsidieregelingen. Bovendien begeleiden wij U bij de uitvoering door een stappenplan op te stellen en leveren we uitgebreide technische en practische documentatie zodat U zonder problemen dit zelf kan uitvoeren. Het adviesdossier kan vanaf 200 € exclusief BTW. Stuur ons een mail of vul het contactformulier in voor dit adviesdossier.

Indien U het evenwel niet ziet zitten om de werken zelf uit te voeren kunnen wij de werken als geregistreerd aannemer (registratienummer 0822.222.577 | 02.16.00) ook voor U uitvoeren. Dan komen we Uw project opmeten en maken we voor U een offerte (die uiteraard gratis is). Na uitvoering van de werken krijgt U dan de benodigde attesten om de verhoogde premie van minimaal 6€/m² aan te vragen bij Uw netbeheerder en de fiscale attesten voor de belastingaftrek van 30%. En meestal is dit voor U een stuk voordeliger dan het zelf uit te voeren. En U bent zeker dat de werken professioneel uitgevoerd zijn conform de normen opgelegd door het WTCB.