Geregistreerd aannemer

Kenmerken isolatiematerialen

Ecologische Isolatiematerialen

* Papiervlokken

* Houtvezels

* Kurk

* Stro

 

Anorganische Isolatiematerialen

* Glaswol

* Rotswol

* Cellenglas

* Andere Materialen

 

Kunststof Isolatiematerialen

* PIR (polyisocyanuraat)

* PUR (polyurethaan)

* XPS (geextrudeerd polystyreen)

* EPS (geexpandeerd polystyreen)

* PF (phenolformaldehyde)

 

Radiatorfolie en leidingisolatie

 

 

 

 

Disclaimer

 

Isoleren met vlaswol

vlasvezel2

Oorsprong

Vlaswol wordt gemaakt van korte vlasvezels die gebonden worden en daarna door toevoeging van ammoniumfosfaat en/of boriumzouten brandvertragend en schimmelbestendig gemaakt. De vezels die gebruikt worden zijn een restproduct van de vlasplant die verwerkt wordt tot linnen, lijnzaadolie, vlasvezelplaat en vlasvezelisolatie. Niets van de plant gaat verloren en in de afvalfase kan de isolatie eenvoudig gerecycleerd worden.

Uitvoeringen

De vlasvezelisolatie wordt geleverd in zowel dekens als platen en is eenvoudig te plaatsen door de doe-het-zelver. Door de sterke vezels hebben de isolatie platen een goede stijfheid. Oneffenheden worden eenvoudig opgevangen. De platen sluiten onderling optimaal aan door de in elkaar grijpende vezels.

Toepassingen

isovlasmuur

Wordt gebruikt als thermische en akoustische isolatie van hellende daken, onder planken vloeren, in plafonds en binnenmuren en in de spouw. Dampopen bouwen is de nieuwe trend in ecologisch bouwen met een natuurlijke vocht- en temperatuurhuishouding om de relatieve luchtvochtigheid in de constructie te reguleren, zonder dat de isolerende werking achteruit gaat. Aan de koude zijde blijft de constructie damp-open en aan de warme zijde wordt een dampremmende laag aangebracht.

Gezondheids- en milieueigenschappen

Geen irritaties tijdens en na het aanbrengen; herbruikbaar en een zeer hoge warmteopslagcapaciteit: dit zorgt voor een aangenaam zomerklimaat in de woning en een goede isolatie in de winter. Verder is het ook optimaal vochtregulerend vanwege de natuurlijke vezels. De vezels absorberen van nature het vocht als binnen een hoge relatieve luchtvochtigheid is en laten het los bij een lage relatieve luchtvochtigheid. Hoge akoustische isolatiewaarde. Het vlas is met natuurlijke brandvertragende middelen behandeld.

Isolatie-eigenschappen

Lambda waarde: 0.038 - 0.040 W/mK

Warmteopslagcapaciteit c: 1.550 - 1.600 J/kgK

Volumamassa: 20 - 30 kg/m³

Diffusieweerstand : 1 - 2

Brandklasse: B - C, S2, d0

Vormvastheid: 14.7 kPA

Merken en richtprijzen

IsoVlas (Nederland): www.isovlas.nl

Isolina (Finland): www.isolina.com

Richtprijzen platen 1200 x 600 (Rd > 3.00 m²K/W) : 19.95€/m²

Deze richtprijs is voor kleine hoeveelheden en BTW inclusief. Voor een vaste offerte vult U ons contactformulier is.

P Geens Consult bvba zal als adviesbureau U kunnen bijstaan bij Uw isolatieproject. Wij komen bij U langs, meten alles op en maken een dossier op voor Uw project. We adviseren U bij de keuze van materialen (plus alle bijkomende materialen zoals damprem, bevestigingspluggen ed) rekening houdende met de situatie ter plaatse en de subsidieregelingen. Bovendien begeleiden wij U bij de uitvoering door een stappenplan op te stellen en leveren we uitgebreide technische en practische documentatie zodat U zonder problemen dit zelf kan uitvoeren. Het adviesdossier kan vanaf 200 € exclusief BTW. Stuur ons een mail of vul het contactformulier in voor dit adviesdossier.

Indien U het evenwel niet ziet zitten om de werken zelf uit te voeren kunnen wij de werken als geregistreerd aannemer (registratienummer 0822.222.577 | 02.16.00) ook voor U uitvoeren. Dan komen we Uw dak opmeten en maken we voor U een offerte (die uiteraard gratis is). Na uitvoering van de werken krijgt U dan de benodigde attesten om de verhoogde premie van minimaal 6€/m² aan te vragen bij Uw netbeheerder en de fiscale attesten voor de belastingaftrek van 30%. En meestal is dit voor U een stuk voordeliger dan het zelf uit te voeren. En U bent zeker dat de werken professioneel uitgevoerd zijn conform de normen opgelegd door het WTCB.