Geregistreerd aannemer

Kenmerken isolatiematerialen

Ecologische Isolatiematerialen

* Papiervlokken

* Houtvezels

* Kurk

* Stro

 

Anorganische Isolatiematerialen

* Glaswol

* Rotswol

* Cellenglas

* Andere Materialen

 

Kunststof Isolatiematerialen

* PIR (polyisocyanuraat)

* PUR (polyurethaan)

* XPS (geextrudeerd polystyreen)

* EPS (geexpandeerd polystyreen)

* PF (phenolformaldehyde)

 

Radiatorfolie en leidingisolatie

 

 

 

 

Disclaimer

 

Isoleren met schapenwol

schapenwol1schapenwol2

Oorsprong

Schapenwolisolatiemateriaal bestaat voor circa 97% uit dierlijke eiwitten (keratine). Door middel van droge non-woven productietechnieken (vernaalding) worden viltvliezen geproduceerd zonder dat hiervoor bindmiddelen worden gebruikt. De isolatieprodukten bestaan uit twee viltlagen: een (donker) dragend vlies, dat dicht is vernaald en grote treksterkte heeft, en een (lichter gekleurd) vlies met een open structuur voor
optimale isolatie-eigenschappen. Het isolatiemateriaal is beschermd tegen aantasting door insecten met 0,3% sulcofuron. Vliezen met lage dichtheden kunnen extra brandvertragend worden gemaakt met boraten. Vliezen met hoge dichtheid zijn van zichzelf al brandvertragend.

Uitvoeringen

De schapenwolsolatie wordt geleverd in zowel dekens als platen en is eenvoudig te plaatsen door de doe-het-zelver.

Toepassingen

schapenwol2

Wordt gebruikt als thermische en akoustische isolatie van hellende daken, onder planken vloeren, in plafonds en binnenmuren en in gevels. Omdat het materiaal van zichzelf onvoldoende stijf is, is voor verticale toepassing een regelwerk nodig waarop het
bevestigd kan worden. Vochtregulerend: de schapenwol kan tot 30% van zijn eigen gewicht aan water absorberen.

Gezondheids- en milieueigenschappen

Geen irritaties tijdens en na het aanbrengen; herbruikbaar en een zeer hoge warmteopslagcapaciteit: dit zorgt voor een aangenaam zomerklimaat in de woning en een goede isolatie in de winter. Verder is het ook optimaal vochtregulerend: het kan tot 30% van zijn eigen gewicht aan water absorberen en kan damp-open worden toegepast zonder damprem. Bovendien is het voor 99.6% (produkt van Doscha) opgebouwd uit schapenwol zelf (er is enkel een kleine hoeveelheid motwerende stof aan toegevoegd). Absolute topklasse qua milieubelasting dus. Black Mountain is voor 85% wol als basisprodukt en de rest smeltvezels en boriumzouten.

Isolatie-eigenschappen

Lambda waarde: 0.035 - 0.039 W/mK

Warmteopslagcapaciteit c: 1.720 - 1.750 J/kgK

Volumamassa: 25 - 30 kg/m³

Diffusieweerstand : 1 - 5

Brandklasse: B2 - E

Merken en richtprijzen

Doscha (Nederland): www.doscha.nl

Black Mountain (U.K.): www.blackmountaininsulation.com

Richtprijzen platen 1200 x 600 (Rd > 3.00 m²K/W) : 20.95€/m² voor Blackmountain / Doscha op aanvraag

Deze richtprijs is voor kleine hoeveelheden en BTW inclusief. Voor een vaste offerte vult U ons contactformulier is.

P Geens Consult bvba zal als adviesbureau U kunnen bijstaan bij Uw isolatieproject. Wij komen bij U langs, meten alles op en maken een dossier op voor Uw project. We adviseren U bij de keuze van materialen (plus alle bijkomende materialen zoals damprem, bevestigingspluggen ed) rekening houdende met de situatie ter plaatse en de subsidieregelingen. Bovendien begeleiden wij U bij de uitvoering door een stappenplan op te stellen en leveren we uitgebreide technische en practische documentatie zodat U zonder problemen dit zelf kan uitvoeren. Het adviesdossier kan vanaf 200 € exclusief BTW. Stuur ons een mail of vul het contactformulier in voor dit adviesdossier.

Indien U het evenwel niet ziet zitten om de werken zelf uit te voeren kunnen wij de werken als geregistreerd aannemer (registratienummer 0822.222.577 | 02.16.00) ook voor U uitvoeren. Dan komen we Uw dak opmeten en maken we voor U een offerte (die uiteraard gratis is). Na uitvoering van de werken krijgt U dan de benodigde attesten om de verhoogde premie van minimaal 6€/m² aan te vragen bij Uw netbeheerder en de fiscale attesten voor de belastingaftrek van 30%. En meestal is dit voor U een stuk voordeliger dan het zelf uit te voeren. En U bent zeker dat de werken professioneel uitgevoerd zijn conform de normen opgelegd door het WTCB.