Geregistreerd aannemer

Kenmerken isolatiematerialen

Ecologische Isolatiematerialen

* Papiervlokken

* Houtvezels

* Kurk

* Stro

 

Anorganische Isolatiematerialen

* Glaswol

* Rotswol

* Cellenglas

* Andere Materialen

 

Kunststof Isolatiematerialen

* PIR (polyisocyanuraat)

* PUR (polyurethaan)

* XPS (geextrudeerd polystyreen)

* EPS (geexpandeerd polystyreen)

* PF (phenolformaldehyde)

 

Radiatorfolie en leidingisolatie

 

 

 

 

Disclaimer

 

PF of Resolschuim

resol1resol2

Oorsprong

Resolhardschuim is gebaseerd op resolhars. Resolhardschuim wordt geproduceerd door resolhars, een katalysator en een milieu-vriendelijk blaasmiddel tegelijk bij elkaar te voegen. De celstructuur in het hars ontstaat onder invloed van warmte die optreedt tijdens de scheikundige reactie. Hierdoor wordt het blaasmiddel ingesloten en ontstaat er een vaste, zeer fijne celstructuur die 100% gesloten is. Deze celstructuur is veel fijner dan die van pur en pir en geeft een betere thermische stabiliteit en brandweerstand.
Tijdens de productie van resolschuim wordt gebruik gemaakt van diverse chemische stoffen, waaronder fenol, ureum en fenolformaldehyde.

Uitvoeringen

Meestal wordt PF geleverd in plaatvorm.

Toepassingen

resol3Wordt door zijn hoge drukvastheid toegepast op betonnen, stalen of houten daken waar hoge eisen worden gesteld aan thermische isolatie, begaanbaarheid, brandveiligheid en duurzaamheid. Wordt eveneens gebruikt in spouwmuren omwille van de zeer lage lambda waarde en dus een betere isolerende waarde met een kleinere dikte.

Gezondheids- en milieueigenschappen

Niet echt de meest milieuvriendelijke toepassing gezien de benodigde chemische stoffen tijdens het productieproces. Maar van alle kunststofplaten is dit wel de minst milieubelastende. Volgens de Nederlandse NIBE heeft dit klasse 2a toegewezen gekregen (een zeer goede klassering voor een niet-natuurlijk produkt).

Isolatie-eigenschappen

Lambda waarde: 0.021 W/mK of 0.022 W/mK

Warmteopslagcapaciteit c: - J/kgK

Volumamassa: 40 kg/m³

Diffusieweerstand : 35

Brandklasse: B s1 d0

Merken en richtprijzen

Kingspan: www.insulation.kingspan.com

U kan de resolisolatie bij ons kopen via de webwinkel

 

P Geens Consult bvba zal als adviesbureau U kunnen bijstaan bij Uw isolatieproject. Wij komen bij U langs, meten alles op en maken een dossier op voor Uw project. We adviseren U bij de keuze van materialen (plus alle bijkomende materialen zoals damprem, bevestigingspluggen ed) rekening houdende met de situatie ter plaatse en de subsidieregelingen. Bovendien begeleiden wij U bij de uitvoering door een stappenplan op te stellen en leveren we uitgebreide technische en practische documentatie zodat U zonder problemen dit zelf kan uitvoeren. Het adviesdossier kan vanaf 200 € exclusief BTW. Stuur ons een mail of vul het contactformulier in voor dit adviesdossier. Indien U het evenwel niet ziet zitten om de werken zelf uit te voeren kunnen wij de werken als aannemer ook voor U uitvoeren.

Indien U het evenwel niet ziet zitten om de werken zelf uit te voeren kunnen wij de werken als geregistreerd aannemer (registratienummer 0822.222.577 | 02.16.00) ook voor U uitvoeren. Dan komen we Uw project opmeten en maken we voor U een offerte (die uiteraard gratis is). Na uitvoering van de werken krijgt U dan de benodigde attesten om de verhoogde premie van minimaal 6€/m² aan te vragen bij Uw netbeheerder en de fiscale attesten voor de belastingaftrek van 30%. En meestal is dit voor U een stuk voordeliger dan het zelf uit te voeren. En U bent zeker dat de werken professioneel uitgevoerd zijn conform de normen opgelegd door het WTCB.