Geregistreerd aannemer

Kenmerken isolatiematerialen

Ecologische Isolatiematerialen

* Papiervlokken

* Houtvezels

* Kurk

* Stro

 

Anorganische Isolatiematerialen

* Glaswol

* Rotswol

* Cellenglas

* Andere Materialen

 

Kunststof Isolatiematerialen

* PIR (polyisocyanuraat)

* PUR (polyurethaan)

* XPS (geextrudeerd polystyreen)

* EPS (geexpandeerd polystyreen)

* PF (phenolformaldehyde)

 

Radiatorfolie en leidingisolatie

 

 

 

 

Disclaimer

 

PUR of polyurethaan isolatie

pur2pur1

Oorsprong

PUR of polyurethaan is een kunststof materiaal dat uit isocyanaten onder toevoeging van katalysatoren en drijfgassen wordt geproduceerd. Er ontstaan tijdens dit proces harde
schuimstoffen met gesloten cellen. Bij de productie worden er schadelijke en giftige stoffen gebruikt. PUR bestaat als sinds 1937 maar wordt pas decennia later als isolatiemateriaal toegepast.

Uitvoeringen

Net zoals PIR kan het in platen aangeleverd worden. Momenteel echter verkiezen de meeste bouwers PIR wegens de brandtechnische verbetering. PUR wordt nog wel gebruikt in het zogenaamde sandwich dak.

De meest gebruikte toepassing van PUR is in de schuimende vorm waar ofwel vloeren opgespoten worden tot vloerisolatie of navulling van de spouwmuur (let wel: de lambda van deze gespoten materialen is heel wat lager dan van de plaatvorm).

Toepassingen

Wordt gebruikt als thermische isolatie van het navullen van spouwmuren of het in spuitbare vorm (en dus perfect aaneengesloten) isoleren van de vloer. Ook wordt de PUR schuim gebruikt als spuitbus om kieren en openingen af te dichten bij het gebruik van andere materialen.

Gezondheids- en milieueigenschappen

Niet milieuvriendelijke toepassing gezien de aard van de basisgrondstof en de benodigde chemische stoffen tijdens het productieproces. Wel zijn deze platen vrij licht wat hun verwerking vergemakkelijkt. Momenteel zijn de nieuwe platen niet meer verwerkt met CFK's maar met de schonere versie HFK.

PUR is in principe brandwerend, maar niet brandvast. Dit houdt in dat het bij aanwezigheid van voldoende zuurstof en warmte na verloop van tijd vlam kan vatten. Bij het branden van PUR komt er een dikke en giftige rook vrij.

Isolatie-eigenschappen

Lambda waarde: 0.023 - 0.028 W/mK

Warmteopslagcapaciteit c: 1.200 J/kgK

Volumamassa: 33 kg/m³

Diffusieweerstand : 60 - 80

Brandklasse: B, S2, d0

Merken

Utherm: www.unilin-systems.com

Recticel: www.recticelinsulation.com

 

P Geens Consult bvba zal als adviesbureau U kunnen bijstaan bij Uw isolatieproject. Wij komen bij U langs, meten alles op en maken een dossier op voor Uw project. We adviseren U bij de keuze van materialen (plus alle bijkomende materialen zoals damprem, bevestigingspluggen ed) rekening houdende met de situatie ter plaatse en de subsidieregelingen. Bovendien begeleiden wij U bij de uitvoering door een stappenplan op te stellen en leveren we uitgebreide technische en practische documentatie zodat U zonder problemen dit zelf kan uitvoeren. Het adviesdossier kan vanaf 200 € exclusief BTW. Stuur ons een mail of vul het contactformulier in voor dit adviesdossier.