Geregistreerd aannemer

Kenmerken isolatiematerialen

Ecologische Isolatiematerialen

* Papiervlokken

* Houtvezels

* Kurk

* Stro

 

Anorganische Isolatiematerialen

* Glaswol

* Rotswol

* Cellenglas

* Andere Materialen

 

Kunststof Isolatiematerialen

* PIR (polyisocyanuraat)

* PUR (polyurethaan)

* XPS (geextrudeerd polystyreen)

* EPS (geexpandeerd polystyreen)

* PF (phenolformaldehyde)

 

Radiatorfolie en leidingisolatie

 

 

 

 

Disclaimer

 

Isoleren met papiervlokken of -cellulose

papier2isofloc1

Oorsprong

Hoewel elk plantaardig materiaal bestaat uit cellulose, wordt de term ‘cellulose-isolatie’ vaak gebruikt voor isolatiemateriaal dat gewonnen wordt uit gerecycleerd papier. Celluloseplaten worden
gebonden met lignine en hars die uit de productie zelf komt. Borax en boorzouten worden toegevoegd om het isolatiemateriaal brand- en schimmelwerend te maken. Soms worden hiervoor ook andere vrij onschuldige stoffen gebruikt.

Uitvoeringen

Het losse materiaal wordt met behulp van inblaasmachines in de te isoleren compartimenten geblazen. Dit gebeurt door professionele bedrijven. Door toevoeging van een klein beetje water wordt de cellulose wat plakkerig en kan het ook tegen verticale halfopen wanden worden gespoten. Celluloseplaten kunnen ook door de doe-het-zelvers worden verwerkt.

Toepassingen

Isolatie voor muren, daken, vloeren. Isoleren met cellulose leent zich goed voor renovatie omdat u ook onregelmatig gevormde en
slecht toegankelijk ruimten kunt vullen. Niet te gebruiken in natte bouwdelen zoals gesloten spouwmuren.

Gezondheids- en milieueigenschappen

Zeer hoge warmteopslagcapaciteit: dit zorgt voor een aangenaam zomerklimaat in de woning en een goede isolatie in de winter. Verder is het ook vochtregulerend: kan tot 20% van zijn massa opnemen zonder isolerende capaciteit te verliezen. Damp-open aan te brengen met aan de warme zijde een dampremmer.

Isolatie-eigenschappen

Lambda waarde: 0.038 - 0.042W/mK

Warmteopslagcapaciteit c: 1.600 - 2.100 J/kgK

Volumemassa: 30 - 60 kg/m³

Diffusieweerstand : 1 - 2

Brandklasse: B2

Merken

Isofloc (Nederland): www.isofloc.nl

P Geens Consult bvba zal als adviesbureau U kunnen bijstaan bij Uw isolatieproject. Wij komen bij U langs, meten alles op en maken een dossier op voor Uw project. We adviseren U bij de keuze van materialen (plus alle bijkomende materialen zoals damprem, bevestigingspluggen ed) rekening houdende met de situatie ter plaatse en de subsidieregelingen. Bovendien begeleiden wij U bij de uitvoering door een stappenplan op te stellen en leveren we uitgebreide technische en practische documentatie zodat U zonder problemen dit zelf kan uitvoeren. Het adviesdossier kan vanaf 200 € exclusief BTW. Stuur ons een mail of vul het contactformulier in voor dit adviesdossier.