Geregistreerd aannemer

Kenmerken isolatiematerialen

Ecologische Isolatiematerialen

* Papiervlokken

* Houtvezels

* Kurk

* Stro

 

Anorganische Isolatiematerialen

* Glaswol

* Rotswol

* Cellenglas

* Andere Materialen

 

Kunststof Isolatiematerialen

* PIR (polyisocyanuraat)

* PUR (polyurethaan)

* XPS (geextrudeerd polystyreen)

* EPS (geexpandeerd polystyreen)

* PF (phenolformaldehyde)

 

Radiatorfolie en leidingisolatie

 

 

 

 

Disclaimer

 

Isoleren met kurk

kurk1kurk2

Oorsprong

De geëxpandeerde kurkplaten worden vervaardigd uit vermalen, blanke kurkkorrels. Blanke kurkkorrels zijn een 100% natuurlijk product afkomstig van de schors van de kurkeik. Het ontschorsen van de kurkeik gebeurt om de 9 jaar tot de boom ongeveer 150 jaar oud is en heeft geen nadelige gevolgen voor de boom. Grootste land van productie is Portugal.
Door middel van verwarming wordt kurk geëxpandeerd waardoor
het in zijn eigen harsen wordt gebonden. Aan het materiaal worden geen stoffen toegevoegd waardoor het tijdens de grondstofwinning, productie en gebruik ook geen gevaarlijke stoffen afgeeft.

Uitvoeringen

kurk3Kurk kan worden gebruikt in dakconstructies en vloerafwerkingen en is verkrijgbaar in platen of kan gestort worden in de vorm van losse korrels.

Toepassingen

De vaste platen kunnen gebruikt worden als spouw- of dakisolatie en de kurkkorrels voor het opvullen tussen roostering plafond/vloer.

Gezondheids- en milieueigenschappen

Ongevoelig voor vocht, schokwerend en geluiddempend materiaal. Bovendien wordt geen enkel ander materiaal toegevoegd tijdens de productie. Van nature uit niet aangetast door muizen of termieten. Kurk heeft een zeer gunstige verouderingscoëfficiënt. D.w.z. dat de isolatie-waarde van kurk nauwelijks afneemt in de tijd.

Isolatie-eigenschappen

Lambda waarde: 0.038 - 0.040 W/mK

Warmteopslagcapaciteit c: 1.670 J/kgK

Volumemassa: 110 - 180 kg/m³

Diffusieweerstand : 25 - 30

Brandklasse: B2

Vormvastheid afhankelijk van de soort

Merken en richtprijzen

Vanavermaet (Belgie): www.vanavermaet.be

 

P Geens Consult bvba zal als adviesbureau U kunnen bijstaan bij Uw isolatieproject. Wij komen bij U langs, meten alles op en maken een dossier op voor Uw project. We adviseren U bij de keuze van materialen (plus alle bijkomende materialen zoals damprem, bevestigingspluggen ed) rekening houdende met de situatie ter plaatse en de subsidieregelingen. Bovendien begeleiden wij U bij de uitvoering door een stappenplan op te stellen en leveren we uitgebreide technische en practische documentatie zodat U zonder problemen dit zelf kan uitvoeren. Het adviesdossier kan vanaf 200 € exclusief BTW. Stuur ons een mail of vul het contactformulier in voor dit adviesdossier.

Indien U het evenwel niet ziet zitten om de werken zelf uit te voeren kunnen wij de werken als geregistreerd aannemer (registratienummer 0822.222.577 | 02.16.00) ook voor U uitvoeren. Dan komen we Uw project opmeten en maken we voor U een offerte (die uiteraard gratis is). Na uitvoering van de werken krijgt U dan de benodigde attesten om de verhoogde premie van 4€/m² aan te vragen bij Uw netbeheerder en de fiscale attesten voor de belastingaftrek van 40%. En meestal is dit voor U een stuk voordeliger dan het zelf uit te voeren. En U bent zeker dat de werken professioneel uitgevoerd zijn conform de normen opgelegd door het WTCB.