Geregistreerd aannemer

Kenmerken isolatiematerialen

Ecologische Isolatiematerialen

* Papiervlokken

* Houtvezels

* Kurk

* Stro

 

Anorganische Isolatiematerialen

* Glaswol

* Rotswol

* Cellenglas

* Andere Materialen

 

Kunststof Isolatiematerialen

* PIR (polyisocyanuraat)

* PUR (polyurethaan)

* XPS (geextrudeerd polystyreen)

* EPS (geexpandeerd polystyreen)

* PF (phenolformaldehyde)

 

Radiatorfolie en leidingisolatie

 

 

 

 

Disclaimer

 

Isoleren met houtvezels

houtvezel3houtvezel4

Oorsprong

De grondstof is hakhout dat als nevenproduct ontstaat na het zagen van de bomen tot balken. Toeslagstoffen zijn een waterafstotend middel, waterglas of witte houtlijm voor strokenverlijming (nat productieproces) of PUR-hars (droog productieproces). Het aangeleverd hakhout wordt thermisch-mechanisch uiteengerafeld, met water en een suspensie gemengd en naargelang de vraag wordt er een waterafstotend middel bijgevoegd.
De aldus bekomen brei wordt op de platenproductielijn gepompt en met behulp van vacuümpompen en pletwalsen geperst en gedroogd en finaal in de oven uitgedroogd tot de gewenste eindvochtigheid bereikt is.

Uitvoeringen

houtvezel2Waterwerende, dampdoorlatende en stabiele houtvezel isolatieplaten voor dak en wand en flexible houtvezelisolatie-deken voor isolatie van dak, wand en gevel in nieuwbouw en renovatie.

Toepassingen

houtvezel1De stabiele platen worden gebruikt als onderdak of als isolatie voor wanden, daken (warm dak) en vloeren of platte daken. De flexibele platen kunnen gebruikt worden als dakisolatie tussen de kepers, muurisolatie en wanden.

Gezondheids- en milieueigenschappen

Hoogste warmteopslagcapaciteit van de ecologische isolatie materialen: dit zorgt voor een aangenaam zomerklimaat in de woning en een goede isolatie in de winter. Verder is het ook dampdoorlatend, wind- en waterdicht en vochtregulerend. Damp-open aan te brengen met aan de warme zijde een dampremmer.Is ook een goede geluidsisolator.

Isolatie-eigenschappen

Lambda waarde: 0.038 - 0.045 W/mK

Warmteopslagcapaciteit c: 2.100 J/kgK

Volumemassa: 45 - 270 kg/m³

Diffusieweerstand : 1 - 5

Brandklasse: B2

Vormvastheid: afhankelijk van de soort

Merken en richtprijzen

Pavatex (Nederland): www.pavatex.nl

Gutex (Duitsland): www.nl.gutex.de

Richtprijzen soepele platen pavaflex 19.50€/m². De pavaflex produkten die wij op voorraad kunnen leveren kan U vinden in onze webwinkel, samen met hun prijzen

P Geens Consult bvba zal als adviesbureau U kunnen bijstaan bij Uw isolatieproject. Wij komen bij U langs, meten alles op en maken een dossier op voor Uw project. We adviseren U bij de keuze van materialen (plus alle bijkomende materialen zoals damprem, bevestigingspluggen ed) rekening houdende met de situatie ter plaatse en de subsidieregelingen. Bovendien begeleiden wij U bij de uitvoering door een stappenplan op te stellen en leveren we uitgebreide technische en practische documentatie zodat U zonder problemen dit zelf kan uitvoeren. Het adviesdossier kan vanaf 200 € exclusief BTW. Stuur ons een mail of vul het contactformulier in voor dit adviesdossier.

Indien U het evenwel niet ziet zitten om de werken zelf uit te voeren kunnen wij de werken als geregistreerd aannemer (registratienummer 0822.222.577 | 02.16.00) ook voor U uitvoeren. Dan komen we Uw project opmeten en maken we voor U een offerte (die uiteraard gratis is). Na uitvoering van de werken krijgt U dan de benodigde attesten om de verhoogde premie van 4€/m² aan te vragen bij Uw netbeheerder en de fiscale attesten voor de belastingaftrek van 40%. En meestal is dit voor U een stuk voordeliger dan het zelf uit te voeren. En U bent zeker dat de werken professioneel uitgevoerd zijn conform de normen opgelegd door het WTCB.