Geregistreerd aannemer

Kenmerken isolatiematerialen

Ecologische Isolatiematerialen

* Papiervlokken

* Houtvezels

* Kurk

* Stro

 

Anorganische Isolatiematerialen

* Glaswol

* Rotswol

* Cellenglas

* Andere Materialen

 

Kunststof Isolatiematerialen

* PIR (polyisocyanuraat)

* PUR (polyurethaan)

* XPS (geextrudeerd polystyreen)

* EPS (geexpandeerd polystyreen)

* PF (phenolformaldehyde)

 

Radiatorfolie en leidingisolatie

 

 

 

 

Disclaimer

 

Isoleren met glaswol

glaswol2glaswol3

Oorsprong

Glaswol bestaat hoofdzakelijk uit gerecycleerde glasscherven, aangevuld met zuiver zand. Tijdens het produktieproces wordt het vervezeld.

Uitvoeringen

De glaswol isolatie wordt geleverd in zowel dekens als platen en is eenvoudig te plaatsen door de doe-het-zelver. Door de sterke vezels hebben de isolatie platen een goede stijfheid. Oneffenheden worden eenvoudig opgevangen. De platen sluiten onderling optimaal aan door de in elkaar grijpende vezels. Een aantal types is uitgevoerd met een aluminium coating die fungeert als dampscherm aan de binnenkant van de woning.

Toepassingen

Wordt gebruikt als thermische en akoustische isolatie van hellende daken, onder planken vloeren, in plafonds en binnenmuren en in de spouw. Er dient over gewaakt te worden dat de isolatie niet vochtig wordt: in natte vorm is dit materiaal zeer snel zijn isolerende waarde kwijt.

Gezondheids- en milieueigenschappen

De minerale vezels komen vrij tijdens het plaatsen van de isolatie. Vooral tijdens het zagen of snijden ervan komen heel wat vezels vrij in de lucht. Deze vezels kunnen irritatie en ontsteking van de huid, de ogen en luchtwegen veroorzaken. Handschoenen en een stofbril en -masker zijn dus noodzakelijk. Werken in vochtige en warme omstandigheden verhoogt de irritatie zodat Uw zolder isoleren met dit materiaal in de zomer geen pretje is. Minerale vezels worden aan mekaar gebonden met kunstharsen die soms formaldehyde bevatten. Deze kunnen allergische reacties opwekken bij gevoelige personen. Bij renovatie kan de glaswol terug gerecycleerd worden en herbruikt voor de productie van nieuw materiaal. Gezien de irriterende en ontstekende mogelijke bijwerkingen van dit produkt verkiezen wij de ecologische materialen waar mogelijk in de constructie.

Isolatie-eigenschappen

Lambda waarde: 0.032 - 0.040 W/mK

Warmteopslagcapaciteit c: 800 J/kgK

Volumamassa: 25 kg/m³

Diffusieweerstand : 1

Brandklasse: A2, S1, d0

Merken

Isover: www.isover.nl

Knauf: www.knaufinsulation.be

P Geens Consult bvba zal als adviesbureau U kunnen bijstaan bij Uw isolatieproject. Wij komen bij U langs, meten alles op en maken een dossier op voor Uw project. We adviseren U bij de keuze van materialen (plus alle bijkomende materialen zoals damprem, bevestigingspluggen ed) rekening houdende met de situatie ter plaatse en de subsidieregelingen. Bovendien begeleiden wij U bij de uitvoering door een stappenplan op te stellen en leveren we uitgebreide technische en practische documentatie zodat U zonder problemen dit zelf kan uitvoeren. Het adviesdossier kan vanaf 200 € exclusief BTW. Stuur ons een mail of vul het contactformulier in voor dit adviesdossier.