Geregistreerd aannemer

Kenmerken isolatiematerialen

Ecologische Isolatiematerialen

* Papiervlokken

* Houtvezels

* Kurk

* Stro

 

Anorganische Isolatiematerialen

* Glaswol

* Rotswol

* Cellenglas

* Andere Materialen

 

Kunststof Isolatiematerialen

* PIR (polyisocyanuraat)

* PUR (polyurethaan)

* XPS (geextrudeerd polystyreen)

* EPS (geexpandeerd polystyreen)

* PF (phenolformaldehyde)

 

Radiatorfolie en leidingisolatie

 

 

 

 

Disclaimer

 

Radiatorfolie en leidingisolatie

Wellicht de eenvoudigste en goedkoopste energiebesparende maatregelen: isoleer de achterzijde van de radiators die tegen de buitenmuren staan en isoleer de leidingen van de verwarming en het sanitair warm water.

Radiatorfolie

radiatorfolie Infrarood foto van een radiator geplaatst voor een muur. Buiten is het -6ºC.  De radiator is heet en warmt ook de wand achter de radiator op tot bijna 40ºC maar niet de rechterhelft. De temperatuur is daar slechts 19,2 ºC. Dat komt omdat hier de radiator aan de achterzijde is voorzien van TONZON HR-Radiatorfolie®. Deze folie heeft de unieke eigenschap dat het zijn warmte nauwelijks kan uitstralen. Aangebracht achterop de radiator doet het zeer effectief en onzichtbaar zijn energiebesparend werk en zorgt ervoor dat de straling naar de muur met 96% gereduceerd wordt. Dit nieuwe concept is daarmee ook zeer geschikt voor openbare gebouwen, zoals scholen, kantoren, gemeentehuizen ed.

De stralingswarmte van de radiator gaat dus niet meer verloren naar de muur maar blijft in de ruimte en levert dus een grote besparing op. Bovendien is deze folie zeer gemakkelijk te plaatsen en volkomen onzichtbaar vermits hij tegen de radiator plakt.

Hoe je deze folie moet bevestigen zie je hier.

Een doe-het-zelf setje dat bestaat uit de HR-Radiatorfolie 50 cm breed en 7½ m lang en een rolletje met 15 m temperatuurbestendig dubbelzijdig klevende tape, genoeg voor in totaal 3,75 m² radiator is bij ons verkrijgbaar voor 17,24 € inclusief BTW exclusief verzendkosten.

Bestellen of een offerte vragen kan je via een mail of het contactformulier of via onze webwinkel radiatorfolie.

Leidingisolatie

leidingisolatie

Het resultaat van je leidingen goed te isoleren is groot: het warm water dat dient om de radiatoren warm te maken en je kraan warm water te doen geven zal onderweg niet afkoelen. In onverwarmde ruimten in je woning (denk aan stookplaats, garage, kruipkelder of zolder MOET je de leidingen goed isoleren om geen warmteverliezen te krijgen en geen onnodige energie te verspillen. Op de foto zie je zeer duidelijk dat het buiswerk wel geisoleerd is en het kraanwerk niet.

Leidingisolatie is verkrijgbaar in verschillende dikten en soorten. Meer info: stuur een mail of vul het contactformulier in.