Geregistreerd aannemer

Kenmerken isolatiematerialen

Ecologische Isolatiematerialen

* Papiervlokken

* Houtvezels

* Kurk

* Stro

 

Anorganische Isolatiematerialen

* Glaswol

* Rotswol

* Cellenglas

* Andere Materialen

 

Kunststof Isolatiematerialen

* PIR (polyisocyanuraat)

* PUR (polyurethaan)

* XPS (geextrudeerd polystyreen)

* EPS (geexpandeerd polystyreen)

* PF (phenolformaldehyde)

 

Radiatorfolie en leidingisolatie

 

 

 

 

Disclaimer

 

EPS of geexpandeerd polystyreen

eps1eps2

Oorsprong

EPS is een kunststof materiaal dat uit styreen (een restproduct van aardolie) wordt geproduceerd. EPS ontstaat door schuimvorming met pentaan en waterdamp. EPS is ook gekend onder de benaming piepschuim of isomo.

Uitvoeringen

Meestal worden de platen geleverd met een tand en groef verbinding voor de goede aansluiting van de isolatie. Het plaatoppervlak kan ook afgewerkt zijn met een bitumeuze laag voor plat dak isolatie of als sandwichpaneel in de sarking ndak constructie. Verder wordt dit materiaal ook veelvuldig gebruikt om spouwmuren na te isoleren door inspuiting van de bolletjes.

Toepassingen

eps3Wordt gebruikt als thermische na-isolatie van het hellend dak, isolatie voor de vloer, sarking dak of als isolatie voor het warme beloopbare plat dak. Ook veelvuldig gebruikt als funderingsbekisting waarbij de beton volledig binnen de isolatie wordt gegoten. Ook prefab daksystemen worden met dit materiaal geleverd.

Gezondheids- en milieueigenschappen

Niet echt de meest milieuvriendelijke toepassing gezien de aard van de basisgrondstof en de benodigde chemische stoffen tijdens het productieproces. Wel zijn deze platen zeer licht wat hun verwerking vergemakkelijkt. EPS is volledig recycleerbaar. Als het product in aanraking komt met vuur druppelt het weg wat vrij gevaarlijk is.

Isolatie-eigenschappen

Lambda waarde: 0.030 - 0.040 W/mK

Warmteopslagcapaciteit c: 1.500 J/kgK

Volumamassa: 15 - 35 kg/m³

Diffusieweerstand : 20 - 100

Brandklasse: B s1 d0

Merken en richtprijzen

Unidek: www.unidek.be

Strikotherm: www.strikotherm.nl

 

P Geens Consult bvba zal als adviesbureau U kunnen bijstaan bij Uw isolatieproject. Wij komen bij U langs, meten alles op en maken een dossier op voor Uw project. We adviseren U bij de keuze van materialen (plus alle bijkomende materialen zoals damprem, bevestigingspluggen ed) rekening houdende met de situatie ter plaatse en de subsidieregelingen. Bovendien begeleiden wij U bij de uitvoering door een stappenplan op te stellen en leveren we uitgebreide technische en practische documentatie zodat U zonder problemen dit zelf kan uitvoeren. Het adviesdossier kan vanaf 200 € exclusief BTW. Stuur ons een mail of vul het contactformulier in voor dit adviesdossier.