Geregistreerd aannemer

Kenmerken isolatiematerialen

Ecologische Isolatiematerialen

* Papiervlokken

* Houtvezels

* Kurk

* Stro

 

Anorganische Isolatiematerialen

* Glaswol

* Rotswol

* Cellenglas

* Andere Materialen

 

Kunststof Isolatiematerialen

* PIR (polyisocyanuraat)

* PUR (polyurethaan)

* XPS (geextrudeerd polystyreen)

* EPS (geexpandeerd polystyreen)

* PF (phenolformaldehyde)

 

Radiatorfolie en leidingisolatie

 

 

 

 

Disclaimer

 

Isoleren met cellenglas

foamglas2

Oorsprong

Cellenglas, ook schuimglas of foamglas genoemd, wordt van oud glas of glasgrondstoffen zoals kwartszand en veldspaat gemaakt. Aan het bij ongeveer 1000°C gesmolten glas wordt koolstof toegevoegd. Het gevormde CO2 laat de glasmassa opschuimen en verder ontstaat er zwavelwaterstof. Vandaar dat het materiaal riekt naar rotte eieren als je erover wrijft.

Uitvoeringen

foamglas3Het materiaal is te verkrijgen in plaatvorm, te plaatsen met warme of koude bitumen of als in te metselen isolatieblok te verkrijgen in dezelfde breedte als metselblokken. Deze moeten dan wel volledig vlak en zonder voeg in de mortel gezet worden. Dit is het beste product om koudebruggen te vermijden tussen muurisolatie en vloerisolatie.

Toepassingen

Cellenglas is een waterdampdicht isolatiemateriaal met gesloten
cellen dat vocht-, vuur- en drukvast is en goede isolerende eigenschappen heeft. Het is bijzonder geschikt voor isolatie aan de buitenkant van kelders, voor de isolatie van platte en begroeide
daken of als in te metselen isolatieblok. Gezien het volledig vochtdicht is heeft dit materiaal geen dampscherm nodig op voorwaarde dat de voegen dampdicht behandeld worden.

Gezondheids- en milieueigenschappen

Buiten de vrij hoge energiekost bij de productie is dit een aanvaardbaar materiaal gezien de recyclage van glas ook als basisgrondstof gebruikt wordt. Behoudt meer dan 50 jaar zijn isolerende waarde.

Isolatie-eigenschappen

Lambda waarde: 0.04 - 0.050 W/mK

Warmteopslagcapaciteit c: 840 J/kgK

Volumamassa: 110 kg/m³

Diffusieweerstand : oneindig

Brandklasse: A1, S0, d0

Merken

Foamglas: www.foamglas.be

 

P Geens Consult bvba zal als adviesbureau U kunnen bijstaan bij Uw isolatieproject. Wij komen bij U langs, meten alles op en maken een dossier op voor Uw project. We adviseren U bij de keuze van materialen (plus alle bijkomende materialen zoals damprem, bevestigingspluggen ed) rekening houdende met de situatie ter plaatse en de subsidieregelingen. Bovendien begeleiden wij U bij de uitvoering door een stappenplan op te stellen en leveren we uitgebreide technische en practische documentatie zodat U zonder problemen dit zelf kan uitvoeren. Het adviesdossier kan vanaf 200 € exclusief BTW. Stuur ons een mail of vul het contactformulier in voor dit adviesdossier.